НОВИНИ

Захарова с коментар за интервю на Кирил Петков пред "Таймс"

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:38, 30.07.2022
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Спекулациите с "руската заплаха" са вътрешнополитически и други користни цели и е сигурен признак за "политическа агония" - така говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова коментира интервюто на българския премиер в оставка Кирил Петков за британския "Таймс".

В него той каза, че корупцията е най-добрият инструмент за влияние на Москва на Балканите и посочва влиянието на Кремъл като причина за падането на правителството. Захарова отговаря на въпрос на руска информационна агенция, като отговорът е качен на сайта на руското външно министерство.

"... Искрено съчувстваме на загрижеността му за "дългата ръка" на Кремъл. От гледна точка на логиката и истината, не виждаме логика да коментираме поотделно всяко от умишлено неверните твърдения за руската намеса в работите на България, на корупцията като наш "основен външнополитически инструмент" на Балканите. Искаме за пореден път да повторим: Русия никога не си е позволявала да се меси в работите на чужди държави, също така никога няма да допусне която и да било друга държава да ѝ налага своето мнение.", казва Захарова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е най-тежкият ден за пътуване в Европа според френски експерти
Днес е най-тежкият ден за пътуване в Европа според френски експерти
ЦСКА пусна в продажба билетите за Берое и Сейнт Патрикс
ЦСКА пусна в продажба билетите за Берое и Сейнт Патрикс