НОВИНИ

Номинираният за транспортен министър Николай Събев: Мога да изкарам БДЖ на печалба

bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 12.12.2021
22201
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Ние искаме да променим нещата в посока всичко, което правим, да е във фокус на потребителя. Това заяви в студиото на "Говори сега" Николай Събев, номиниран за министър на транспорта в проектокабинета на Кирил Петков.

Това ще бъде основният ни приоритет, освен нулевата корупция, тоест тези транспортни услуги трябва да носят висока клиентска удовлетвореност, допълни той.

В коментар за днешния скандал около разследването на голяма сума пари за ЛОТ 5 на АМ "Хемус", Събев заяви:

Трябва да се върнем към това, че нито един човек не е виновен, докато не се докаже от българския съд. Аз искам това да се свършва бързо и ефективно.

Предложеният за министър на транспорта е категоричен, че средната скорост на влаковете у нас трябва да се вдигне до безопасното ниво. За тези, които биха го попитали как ще стане това предвид трасето, Събев заяви:

Нека да направим един одит и да видим как се поддържа жп трасето и защо не се поддържа? Трябва да се включат много усилия в поддръжката на жп пътя, пристанищата, водния път. Ние имаме достатъчно добър бюджет за това. В бизнеса сме свикнали да работим брутално ефективно с ограничени ресурси, така че не е проблем ресурсът. Имаме достатъчно бюджет, имаме достатъчно пари.

България не е бедна държава, а много крадена държава, допълни Събев.

Той се обърна към работещите в сектора.

Тези хора, които могат да работят и имат експертиза, са изключително важни за нас, защото основният проблем в транспорта са кадрите. Ние няма да се затворим, ще предоставим услуги, които ще изискват превозвачите да работят по определен стандарт и от това ще печелят, обясни Събев.

Аз мога да изкарам на печалба всичко, с което се заема. И БДЖ мога, категоричен е Събев.

Аз смятам, че публичният транспорт трябва да бъде на релси. Ако ние успеем да дадем много добро развитие на електрическия транспорт на релси, с това ще отговорим на всички условия на зелената сделка, обясни той.

Целия разговор вижте във видеото

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вигенин: БСП има солидно участие в новия кабинет и няма да е фактор на нестабилност
Вигенин: БСП има солидно участие в новия кабинет и няма да е фактор на нестабилност
Берое и Левски не успяха да се победят в последния си мач за годината
Берое и Левски не успяха да се победят в последния си мач за годината