НОВИНИ

"Нощта на Ангелите" в Пловдив събира средства за лечението на петима души

bnt avatar logo
от БНТ
22:29, 17.09.2022
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

В деня на Вяра, Надежда и Любов над 150 заведения и различни творчески пространства в артистичния квартал на Пловдив "Капана" се включват в благотворителната акция "Нощта на Ангелите". Тази година инициативата се разраства и в нея взимат участие и хора от бизнеса и в други населени места. Всички те заделят част от оборотите си от днешния ден, за да подпомогнат лечението на петима души.

Подробности вижте във включването на Росица Колева.

За трета поредна година творческият квартал "Капана" се превръща в зона на Доброто по време на големия християнски празник Вяра, Надежда и Любов.

През целия ден тук се провеждаха благотворителни събития в подкрепа на петима души, които имат спешна нужда от лечение – сред тях и 2 деца. Огромен брой хора откликнаха и се включиха в благотворителните базари, творчески работилници, игри, а заведенията – като това, в което се намираме, са резервирани от дни. Очаква се постъпленията от оборотите да са големи и помощта към хората в нужда да е навременна.

В деня на Надеждата и Любовта стотици хора с Вяра в доброто изпълниха Капана, за да помогнат в набирането на средства за лечението на Веси, Иван, Калин и малките Кармен и Даниел, които се нуждаят от медицински грижи в чужбина. Майката на двегодишния Даниел, трогната, благодари на доброволците.

"Много обича внимание, изобщо е много лъчезарен, общителен, но има затруднения с двигателното развитие основно и това налага всекидневна рехабилитация", разказва Паулина Лукова, майка на Даниел.

Роднините на Ангел, за когото преди две години акцията набра близо 80 000 лв., също се включиха в благотворителния базар. След операция в Германия, днес Ангел е добре и се радва на трите си деца.

"Благодарение на тази инициатива ние запазихме семейството си цяло и здраво. Абсолютно задължително е да има такива инициативи и освен ковид пандемията трябва да има пандемия от добро", призовава Деница Краевска – сестра на Ангел.

И доброто наистина се разраства и в "Нощта на Ангелите" участват вече и други населени места около Пловдив.

"Лекарски кабинети, акушер-гинеколог имаме, зъболекар, които се включиха с оборота от целия ден. Имаме салони за красота, маникюристки - най-различни хора с различни дейности, които си даряват целия оборот за нашата кауза", казва Зорница Танева, организатор.

Заведенията тук даряват между 30% и 50% от днешния си оборот за инициативата.

"Повечето пловдивчани вече знаят, тъй като е поредна година и е нещо което обединява града ни на този ден.", доволен е Райчо Марков, ресторантьор.

Тази вечер в "Капана" благотворителните събития продължават до 23.00 часа.

Репортер: Росица Колева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"С БНТ завинаги": Един от най-обичаните водещи у нас се завръща в ефир тази неделя
"С БНТ завинаги": Един от най-обичаните водещи у нас се завръща в ефир тази неделя
Жена загина, а 11 души получиха медицинска помощ след пожара в хотел в София (Обобщение)
Жена загина, а 11 души получиха медицинска помощ след пожара в хотел в София (Обобщение)