НОВИНИ

Нотариуса е идвал няколко пъти в кабинета на Невена Зартова, твърди секретарката ѝ

Пред ВСС съдия Галина Георгиева определи като клевета твърдението, че е част от групата на Мартин Божанов

Айше Сали
от Айше Сали
12:48, 06.03.2024 (обновена)
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
нотариуса идвал няколко кабинета невена зартова твърди секретарката
Слушай новината

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет продължава с изслушвания на магистрати и техни сътрудници по казуса с Нотариуса.

Секретарката на бившия ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова - Диана Колева заяви, че Божанов е идвал няколко пъти в кабинета на Зартова, което се е случвало през есента на 2022 г. Тя уточни, че е идвал около три пъти и тя повече не го е виждала.

Адвокатът на Мартин Божанов - Велимир Атанасов, обаче, е идвал по-често в кабинета на Зартова, според нейната секретарка. Посещавал е ръководителя на СРП в следобедните часове, но Диана Колева не знае за какво са разговаряли.

Според секретарката, докато при посещенията на Божанов е трябвало той да бъде посрещнат, адвокат Атанасов директно се е озовавал пред нейната врата, от която се влиза в кабинета на Зартова. Той се намира осмия етаж, където се влиза само със служебни карти.

Пред Прокурорската колегия на ВСС Диана Колева заяви, че не е била на въпросния банкет в Банско, на който е бил Мартин Божанов - Нотариуса.

Съдията от Софийския апелативен съд, бивш съдия в Апелативния специализиран съд и бивш член на ВСС Галина Георгиева също беше изслушана от Прокурорската колегия на ВСС.

Тя беше допусната до изслушване след единодушно одобрение и по нейно собствено желание.

Съдия Георгиева заяви, че не познава Мартин Божанов - Нотариуса и че твърденията, че тя е част от групата около него, изнесени от Ивайла Бакалова и Веселин Денков в Парламентарната комисия по случая, са клевета.

Тя представи доказателство, което не пожела да разясни публично в какво се изразява на членовете на Прокурорската колегията във ВСС.

Съдия Георгиева каза още, че няма доверие на депутатите от Комисията в Народното събрание и запита защо се хвърля кал върху специалното правосъдие, от което е била част от самата тя.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Викторио Илиев с чиста победа на Световната купа в Будва
Викторио Илиев с чиста победа на Световната купа в Будва
Милев спечели българския сблъсък в Анталия, победа и за Генов
Милев спечели българския сблъсък в Анталия, победа и за Генов