НОВИНИ

Нов титаничен сблъсък между Англия и Италия очаква "Уембли"

И двата отбора има по един успех в последните пет сблъсъка помежду им

англия загуби италия изпадна дивизия лигата нациите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:05, 17.10.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Англия и Италия се изправят един срещу друг в мач от група "С" на квалификациите за Евро 2024. Мачът на стадион "Уембли" в Лондон започва в 21:45 часа и ще бъде ръководен от Клеман Тюрпен.

В последните си 5 срещи домакините имат 4 победи и реми срещу Украйна, докато италианците загубиха от Испания, а през септември направиха равен със Северна Македония.

Англичаните вървят по план график и са водачи в вкалификационната група с актив от 13 точки. При победа над италианците на практика подпечатват визите си за европейското първенство в Германия догодина. За състава, воден от селекционера Лучано Спалети, ситуацията изглежда по-сложна Тимът води ожесточена битка с Украйна и Северна Македония за втората позиция, но все още не е изгубил шансове за първото място при успех във вторник вечер.

В петък Англия победи Австралия с минималното 1:0 на "Уембли в приятелски мач. Част от феновете на трибуните освиркаха Джордан Хендерсън, който изведе отбора с капитанската лента. Това бе първия мач на бившия халф на Ливърпул след трансфера му в Саудитска Арабия. Според медиите на Острова реакцията на привържениците е била породена от публикация на играча в подкрепа на кандидатурата на арабите за за домакин на световното първенство през 2024 г.

И двата отбора има по един успех в последните 5 сблъсъка помежду им, а останалите 3 срещи са завършили наравно. Във финала на Евро 2020, игран на 11 юли 2021 г., Италия надделя след изпълнение на дузпи. Този мач също се игра на "Уембли" в Лондон. Редовното време на срещата завърши при 1:1. Люк Шоу бе дал преднина на домакините с гола си в във 2-ата минута, а Леонардо Бонучи изравни в 67-ата минута.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападателят от Брюксел е застрелян от полицията
Нападателят от Брюксел е застрелян от полицията
Георги Русев пред БНТ: Не мисля, че Младен Кръстаич трябва да поема всички удари
Георги Русев пред БНТ: Не мисля, че Младен Кръстаич трябва да поема всички удари