НОВИНИ

Нови камери за контрол на скоростта в София - вижте къде

верижна катастрофа бул цариградско шосе
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 08.02.2024
5745
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъдат поставени камери за контрол на скоростта на критични места в града, съобщи столичният кмет Васил Терзиев.

"Договорихме се "Пътна полиция" да постави стационарни камери на критичните места. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

Кметът изброи местата конкретно: Околовръстния път, бул. „Сливница“, бул. „Черни връх“, ул. „Цар Борис III“ в частта към кв. „Княжево“, бул. „България“, бул. „Цариградско шосе“ и др.

Договорено е поставянето на стационарни камери на критичните места по тези трасета.

"Столичната община ще проектира и подготви поставянето на камерите, а СДВР ще осигури самите устройства.
Допълнително на територията на общината всеки ден вече работят между 8 и 12 екипа на КАТ с мобилни камери за скорост, така наречените триноги, които Столичната община дари на МВР през последните години", пише още Терзиев.

"С главен комисар Любомир Николов решихме да имаме редовни срещи между Столичната община и СДВР, и да работим заедно за по-сигурна София", написа още столичният кмет.

Васил Терзиев е поискал от полицията и предприемане на допълнителни мерки за пътната безопасност около училищата и детските градини в София. Заедно със зам.-кмета по транспорта Илиян Павлов и директора на СДВР е обсъдено кои според специалистите от „Пътна полиция“ са конфликтните места из града с най-чести нарушения и пътни произшествия.

Инцидентите с пешеходци могат да бъдат намалени с добро осветяване на кръстовищата, посочи Терзиев и допълни, че пешеходните пътеки могат да бъдат по-сигурни, ако преди тях се монтират неравности, повдигнати кръстовища и допълнителна светлинна сигнализация.

Кметът обръща внимание на автомобилните гонки в града и е поискал системен контрол и сериозни санкции за нарушителите. Неправилното паркиране трябва да се ограничи максимално, защото често това пречи, както на пешеходците, така и на видимостта на шофьорите. Инспекторите от Центъра за градска мобилност вече редовно следят за такива случаи, написа още Васил Терзиев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава топло с близо 20°, кога започват валежи
Остава топло с близо 20°, кога започват валежи
Показаха открадната картина на Ван Гог
Показаха открадната картина на Ван Гог