НОВИНИ

Нови ограничения влизат в Белгия от днес

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
08:16, 27.11.2021 (обновена)
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Белгия затяга от днес ограниченията заради влошаването на епидемичната обстановка в страната. Вчера в страната беше потвърден първият в Европа случай на новия вариант на коронавируса.

Властите в Белгия решиха да затворят временно дискотеките, а останалите заведения и нощните магазини да работят до 23.00 часа вечер. На една маса в заведенията ще допускат максимум шестима души, задължително с ковид сертификати. Ограничават се частните партита, спортните прояви отново ще се провеждат без публика, а работата от вкъщи става задължителна, където това е възможно.

Ясно е, че настоящата ситуация не е стабилна. Положението в здравеопазването не е стабилно. Виждаме, че общопрактикуващите лекари са напълно претоварени, виждаме това и в интензивните отделения, където натискът продължава да расте, заяви Александър Де Кро, премиер на Белгия.

Повече от 23 000 са новозаразените за последното денонощие в Белгия, 36 са починалите. Близо 90% от 11-милионното население на страната са напълно ваксинирани. Според премиера Де Кро без ваксините ситуацията в болниците щеше да е немислима.

В Белгия започна и поставянето на трета подсилваща доза за всички, ще се ваксинират и децата над 5 години, а по улиците ще бъдат организирани мобилни центрове за бързи тестове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пълнолетните във Франция ще могат да си поставят трета доза ваксина
Пълнолетните във Франция ще могат да си поставят трета доза ваксина
САЩ ограничават пътуванията от Африка заради новия вариант на ковид
САЩ ограничават пътуванията от Африка заради новия вариант на ковид