НОВИНИ

Нови опити за измама с фалшиви PCR тестове на "Дунав мост" при Русе

опити измама фалшиви pcr тестове дунав мост русе
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 31.12.2020
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Поредни опити за измама с фалшиви PCR тестове разкриха гранични полицаи на "Дунав мост" при Русе. Случаите са от 29 декември, но не са свързани помежду си.

С разлика от около 4 часа с измама са опитали да влязат в Румъния двама мъже. Те са използвали изтеглени от интернет бланки. Софиянец е показал на смартфона си документ, според който има отрицателен резултат на теста за COVID-19. Смесеният българо-румънски екип на "Гранична полиция“ обаче се е усъмнил в истинността му и след като мъжът не е успял да докаже, че е минал изследването, е бил върнат обратно в страната ни.

Жител на Габрово пък е бил разпечатал бланка от тест, която след проверка е установено, че е подправена. Заради опита му за измама срещу него има образувано и досъдебно производство. Това са поредни подобни случаи.

Още три опита за преминаване на граница с фалшиви PCR тестове

При предходните по-рано този месец семейство от Разград и трима русенци не бяха допуснати в северната ни съседка, след като представиха фалшиви PCR тестове на българо-румънската граница на ГКПП "Дунав мост“ при Русе.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха тяло на прострелян мъж край русенското село Николово
Откриха тяло на прострелян мъж край русенското село Николово
Какво си пожелават за 2021 година хората на изкуството?
Какво си пожелават за 2021 година хората на изкуството?