НОВИНИ

Няма да поставят село Буковлък под карантина

bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 22.04.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Няма нужда към този момент село Буковлък да бъде подставяно под карантина. Мнението е на Националния оперативен щаб. Искането за поставяне на селото под карантина дойде от щаба в Плевен, а причината 24-те положителни проби в шивашкото предприятие "Мизия". Четири от шивачките са от Буковлък. Преди минути недоволни се събраха на протест.

В селото хората се притесняват от евентуална карантина и недоволстват, че на КПП-тата не ги пускат, защото са от Буковлък. Това според тях им пречи да отидат на работа и да изкарват прехраната си. Събралите се хора към момента са разпръснати.

Кметът на селото Росен Русанов обясни, че това е закономерна реакция на хора, които са на 50% под социалния минимум. Но според него, ако се налага такава ситуация, те го разбират.

Росен Русанов - кмет на село Буковлък: Държавата да се намеси по някакъв начин. Аз не чух никакви мерки, относно подпомагане на предприятия 60:40 и т.н., ами на социално слабите хора? Те се притесняват, че няма какво да ядат, че не могат да си платят разходите.

Според кмета в момента ситуацията е овладяна. Хората са се прибрали по домовете си.

Областният оперативе щаб ще обсъжда въпроса за поставянтето под карантина тази вечер, след като станат готови днешните проби за коронавирус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ген. Мутафчийски ще съдейства за прибирането на дъщерята на Милен Цветков
Ген. Мутафчийски ще съдейства за прибирането на дъщерята на Милен Цветков
Броят на заразените с коронавирус у нас надхвърли 1000
Броят на заразените с коронавирус у нас надхвърли 1000