Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Няма данни за насилие по тялото на Емил Боев

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:18, 31.03.2023
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

Приключила е аутопсията на Емил Боев. Няма данни за насилие. Причината за смъртта обаче още не известна, нужно е да бъдат направени изследвания, за да се установи.

Тялото на изчезналия преди два месеца Емил Боев беше открито във водоем край Перник. Младият мъж е разпознат по татуировка, а в дрехите е намерена неговата лична карта.

След 62 дни издирване към 18.45 ч. снощи човек, разхождащ се по брега на езеро край пернишкия квартал "Бела вода", забелязва изплувало тяло. Пристигналите на място разследващи установяват, че става въпрос за видимо млад мъж.

"Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че това е именно тялото на Емил Боев. Същевременно след като е намерен, същата вечер около 10 и половина са били уведомени от органите на полицията близките. С разрешение на наблюдаващия прокурор са имали възможност да видят трупа в отделението по Съдебна медицина, те също са потвърдили", каза Албена Стоилова, заместник окръжен прокурор на Перник.

Според източници на "По света и у нас" татуировка на дясната ръка е основният белег, по който близките на Емил Боев го разпознават. В дрехите е намерена и неговата лична карта. През последните два месеца районът е оглеждан няколко пъти, включително и с дрон.

"При удавяне трупът първо потъва и след определен период, както беше в езерото в Бургас, изплува. То вече зависи от метеорологичните условия, за всеки случай си е специфично, но някъде между 40 и 60 дни трупът изплува на повърхността и това е причината да не бъде забелязан. Самото езеро беше замръзнало по време на голяма част от издирването, което предполага, че температурите са много ниски и за това просто на 60 ден вече, на 62 ден изплува", каза комисар Йордан Николов, заместник-директор на ОД на МВР-Перник.

Заради ниските температури тялото е относително добре запазено, но от първоначалния оглед не можеше да се каже дали по него има следи от насилие.

"Аутопсията ще докаже дали има данни за някакво насилие и каква е причината за настъпилата смърт", коментира комисар Йордан Николов.

"Да, очакваме огледът и аутопсията и заключението на съдебномедицинската експертиза, която ще каже каква е причината за настъпване на смъртта", заяви Албена Стоилова, заместник окръжен прокурор на Перник.

На този етап разследващите работят по всички версии - дали става въпрос за инцидент или за убийство предстои да се разбере.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Вашият глас": Беркай Чокджан, студент
"Вашият глас": Беркай Чокджан, студент
Невяна Владинова: Боряна Калейн минава през един предел, през който минават всички големи спортисти
Невяна Владинова: Боряна Калейн минава през един предел, през който минават всички големи спортисти