НОВИНИ

Съществено застудяване и сняг през новата седмица

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 31.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури между 17° и 22°, в източните райони и на морския бряг - от 11° до 16°. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и временно силен вятър от запад-северозапад, В близките часове преваляванията навсякъде щe спрат, а облачността в източната половина от страната ще намалее.

През нощта облачността от запад отново ще се увеличи, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще е слаб, от югозапад. Температурите утре ще бъдат още по-високи, минималните ще са между 5° и 11°, а максималните - между 17° и 23°, само на север от нос Калиакра - между 12° и 15°. Ще духа умерен югозападен, след обяд - западен вятър. Ще има и валежи, на повече места в следобедните, а по-интензивни - във вечерните часове, когато на места ще има и гръмотевици.

В планините облачността ще е значителна, след обяд на много места с валежи, над 2200 метра - от сняг. Възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури и там ще се повишат и в курортите ще са между 9 и 13 градуса.

През нощта срещу неделя валежи от дъжд, придружени на места и от гръмотевици, ще има главно в Източна България. В неделя ще бъде ветровито и малко по-хладно, но ще превалява главно в планинските райони. През новата седмица се очакват значителни валежи от дъжд, както и рязко и чувствително застудяване, при което в много райони дъждът ще преминава в сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НЗОК и фармацевтите продължават с анекс договора за лекарствата по Здравна каса
НЗОК и фармацевтите продължават с анекс договора за лекарствата по Здравна каса
Българската професионална футболна лига представи новия си сайт
Българската професионална футболна лига представи новия си сайт