НОВИНИ

Няма задържани за блокадата на АМ "Марица", движението вече е спокойно

bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 21.11.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Преди седмица темата за гласуването в Турция и автобусите към България се превърнаха в един от водещите сюжети. Напрежението нарасна и днес на границата с Турция се стигна до блокада. Тази сутрин протест срещу изборния туризъм затвори пътя на влизащите от Турция към България.

В последните няколко часа движението на АМ "Марица" е спокойно и се осъществява нормално. Въпреки акцията на протестиращите за спиране на автобусите от Турция, автобусен трафик от посока от Турци към България днес изобщо нямаше. Малко бяха и леките коли, които влизаха в страната ни.

Около 9.00 часа сутринта група протестиращи, които твърдят, че са се организирали в социалните мрежи спряха движението по магистрала "Марица" на километър от границата ни с Турция. Протестиращите обясняваха, че не са политически обвързани, а целта им е да предпазят страната от изборен туризъм.

След преговори с полицията бяха пропуснати само камиони, които превозват хранителни продукти и стока с кратък срок на годност. Но за кратко. След което участъкът отново беше блокиран с цел да не се допуснат автобуси, микробуси и леки автомобили с турска регистрация.

Заради спряното движение се образува тапа, дълга повече от километър.

Протестът приключи мирно без напрежение и сблъсъци с полицията. При акцията не се стигна до задържане на демонстранти.

Репортер: Николай Райшинов

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА БАЛОТАЖА - КАК ГЛАСУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧВА В СЕКЦИИТЕ У НАС И ЗАД ГРАНИЦА, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ЧЕТЕТЕ ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без нови изядени разписки, но с отказали машини на балотажа в София
Без нови изядени разписки, но с отказали машини на балотажа в София
Пълни кафенета на главната в Пловдив, ниска избирателна активност на балотажа
Пълни кафенета на главната в Пловдив, ниска избирателна активност на балотажа