НОВИНИ

Облачно и дъждовно остава времето

bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 06.12.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Тази сутрин беше по-топло, в сравнение с вчера, с положителни температури в по-голямата част от страната, с изключение на западните и централните части от Дунавската равнина. Максималните температури днес ще бъдат от около 2° в Северозападна България до 11° по Южното Черноморие. Ще има почти повсеместни валежи от дъжд, а в северозападните и планинските райони ще вали сняг. В Източна България ще бъде ветровито. Там се очакват и по-значителни количества, на места до около 30 – 35 литра на квадратен метър.

ЧЕТВЪРТЪК

През нощта в северозападните и планинските райони ще вали сняг и на места ще се образува снежна покривка. В останалата част от страната валежите ще останат все още от дъжд. Утре ще се задържи облачно и с валежи. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен. Максималните ще са от 1°, 2° в Северна България до 8°,9° на изток, в София - не повече от 2°.

И по Черноморието ще бъде ветровито и с валежи от дъжд. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Валежи от сняг се очакват в планините. В масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад

С валежи ще бъде на Балканите и утре - в северната и централната част – от сняг, в южните райони и по крайбрежието на Черно море – от дъжд. Причината - средиземноморски циклон, който определя времето на полуострова.

ПЕТЪК

У нас ще продължи да вали през нощта срещу петък, вече почти навсякъде сняг, с изключение на Югоизточна България и Черноморието, но в петък и в Източна България дъждът ще се примесва със сняг. От запад валежите ще спират. Ще остане ветровито, особено в източните райони, а застудяването ще продължи.

УИКЕНД

В събота и неделя се очаква слабо повишение на максималните температури, а валежи ще има главно в югоизточната половина от страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Георгиев отрази 31 удара за победа на Колорадо над Анахайм
Александър Георгиев отрази 31 удара за победа на Колорадо над Анахайм
Студентският празник ще премине под засилен полицейски контрол
Студентският празник ще премине под засилен полицейски контрол