НОВИНИ

Облачно и мъгливо ще се задържи следобед

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 05.12.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Времето
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 4° и 11°, в София около 7°. Следобед в Югозападна България ще има и слънчеви часове, но в по-голямата част от страната ще се задържи облачно и мъгливо, а в източните райони ще има и превалявания от дъжд, в планините от сняг.

И през нощта времето ще бъде облачно и мъгливо, а в Източна България все още ще превалява. Минималните температури утре ще бъдат между 2° и 7°, а максималните - между 6° и 11°, в комбинация със слаб вятър от юг-югоизток. Слънчеви часове ще има главно в Южна България, но и утре в по-голямата част от страната ще остане облачно, а в равнините - и мъгливо.

По поречието на Дунав мъглата ще е по-трайна и на места дори ще преръмява.

На морския бряг сутринта също ще бъде мъгливо, а след обяд - облачно. Ще духа умерен югоизточен вятър, а вълнението на морето ще отслабне до 2 - 3 бала.

Значителна ще е облачността и в планините, на места ще има и мъгли. Временни разкъсвания и намаления на облачността се очакват над масивите от Западна България. Ще духа умерен югозападен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - северозападен вятър.

Облачно и мъгливо ще бъде на много места в Източна Европа, включително и почти навсякъде на Балканите. В западните части от полуострова ще има и валежи от дъжд, на места интензивни. Дъжд и сняг ще вали и в много райони от континента утре.

У нас и в близките дни, в по-голямата част от страната ще се задържи облачно и мъгливо. Температурите ще се повишават, като затоплянето няма да засегне районите около река Дунав и западната част на Горнотракийската низина, където видимостта през целия ден ще остане намалена.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корин Сутер спечели първия супергигантски слалом за сезона от Световната купа
Корин Сутер спечели първия супергигантски слалом за сезона от Световната купа
Външният министър се срещна с посланика на Нидерландия у нас заради Шенген
Външният министър се срещна с посланика на Нидерландия у нас заради Шенген