НОВИНИ

Облачно и мъгливо време със слаби валежи

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 05.12.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно, мъгливо и със слаби ръмежи ще бъде днес времето в равнинните райони от страната. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще се повишат, спрямо вчера, и ще са между 5° и 10°, в София - около 6, малко по-ниски в Северозападна България.

Нова валежна обстановка ни очаква през следващото денонощие - в Северозападна България и планинските райони валежите ще са от сняг, а по-значителни количества се очакват в източната половина от страната. Минималните температури ще са около нулата максималните - от около 2° в Северозападна България до 6°-8° в източните райони от страната, в София - около 5°.

След обяд в Източна България включително и по Черноморието, ще духа умерен североизточен вятър. Валежи от дъжд ще има и по морския бряг. Ще духа умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде мъгливо, с валежи предимно от сняг, под около 1000 метра - от дъжд. Ще духа умерен вятър от юг. Максималните температури в курортите ще са от 0 градуса на Алеко, до 3 в Боровец, Банско - 4 градуса.

На Балканите ще бъде ветровито с валежи от дъжд, на места интензивни, в южните райони и придружени от гръмотевици. С нахлуване на по-студен въздух от северозапад валежите ще преминават в сняг.

Значителни валежи се очакват у нас в четвъртък, ще продължат и през нощта срещу петък - с продължаващото застудяване във все повече райони от страната ще преминават в сняг. Ще се образува снежна покривка. В петък валежите ще отслабват.

През почивните дни ще се задържи облачно и главно в югоизточната половина от страната ще има превалява - дъжд и сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Иванов вече не е играч на Нефтохимик 2010
Стефан Иванов вече не е играч на Нефтохимик 2010
България приключи на 11-о място в класирането по медали на световното по бокс за юноши и девойки
България приключи на 11-о място в класирането по медали на световното по бокс за юноши и девойки