НОВИНИ

Облачно и мъгливо време в почти цялата страна

bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 04.12.2020
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Облачно и мъгливо време ще бъде днес в почти цялата страната. На места в Югозападна България ще има и валежи от дъжд.

В източната половина ще бъде много ветровито с умерен, временно силен югоизточен вятър. Затоплянето там ще продължи и дневните температури ще достигнат 10-13°.

В западната и централната част от Дунавската равнина мъглата ще е трайна и там ще е значително по-студено с максимални температури между 0° и 4°.

Предимно значителна ще се задържи облачността в страната и през нощта. В много райони ще бъде мъгливо, в Югозападна България все още ще превалява, а в западната част на Дунавската равнина ще има услови и за поледици. Минималните температури в повечето райони утре ще са от минус 2 до 6°, в София - около 2°, по Черноморието - до 10-11°.

Максималните - отново в широки граници - от 3° в западната част от Дунавската равнина до 8-13° в останалата, по-голяма част то страната. Ще се задържи облачно, в Югозападна България и през втората половина на деня на места ще вали дъжд. В Източна България ще духа умерен югоизточен вятър.

Облачно, по високите части и мъгливо, ще бъде и в планините. В Рило-Родопската област ще има и валежи, над около 1700 м - от сняг.

Максималните температури в курортите ще са от 3° на Алеко до 6° в Банско. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен югоизточен вятър.

Валежи от дъжд предстоят утре в по-голямата част от Европа, а в района на Алпите, на Пиренейския, а също и на Скандинавския полуостров, валежите ще са от сняг. В Източна Европа ще бъде с ниска облачност, на места и с мъгли.

На Балканите също ще преобладава облачно време, а валежи ще има главно в западните планински райони. Ще духа силен южен вятър и повишението на температурите ще продължи.

В неделя температурите ще останат почти без промяна. В по-голямата част от страната ще бъде облачно, но отново, главно в южната половина, ще превалява дъжд, предимно слаб.

В понеделник се очакват почти повсеместни валежи, на места интензивни и значителни по количество, с по-голяма вероятност в западната половина от страната. От североизток ще нахлува по-студен въздух и през нощта срещу вторник, главно на места в Предбалкана, дъждът ще се примеси със сняг. Във вторник от югозапад валежите ще спират, по-съществени количества са възможни в североизточните райони от страната. Повишена остава вероятността за валежи и в сряда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ница уволни Виейра след серията от загуби
Ница уволни Виейра след серията от загуби
Балъков: Няма да изневеряваме на нашия стил на игра
Балъков: Няма да изневеряваме на нашия стил на игра