НОВИНИ

Депутатите прекъснаха работа заради липса на кворум

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:27, 04.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Парламентът преустанови преждевременно работата си днес. Това стана след като БСП поиска поименна проверка, от която стана ясно че няма необходимия кворум.

По време на проверката от залата отсъстваха почти всички депутати от БСП и ДПС. Реакцията на БСП беше предизвикана от искането на Красимир Ципов от ГЕРБ да бъде удължено времето днес до изчерпване на приемани на законодателната програма.

Цвета Караянчева заяви, че за пореден път опозицията не иска да се възползва от възможността за парламентарен контрол.

"За пореден път опозицията от БСП не иска да се възползва от възможността да упражни правото си на парламентарен контрол. Петък е ден на опозицията и те умишлено саботират работата на Народното събрание. Погледнете и се засрамете за какво става дума. Вижте колегите, които са в клинично състояние, участват в заседанието, за да осигурят на вашата група кворум, за да има парламентарен контрол. Срамно е", каза Караянчева.

"Да, БСП съвсем умишлено провали заседанието на Народното събрание, но не поради внушенията, които председателят на НС отправяше, че опозицията не иска парламентарен контрол, а за да не се гледа точка 5, която беше приета извънредно днес за Кодекса на труда, в който за пореден път управляващите се опитаха да отнемат трудовите права на българските граждани и на българските работници и да увеличат извънредния труд от 150 на 300 часа", каза Христо Проданов от БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рамос може да напусне Реал
Рамос може да напусне Реал
Кубрат Пулев: Отиваме да мачкаме
Кубрат Пулев: Отиваме да мачкаме