НОВИНИ

Облачността ще продължи да се увеличава

bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 06.01.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще са между 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните райони от страната. Ще духа умерен югозападен вятър. Облачността ще продължи да се увеличава.

Привечер и през нощта в Западна България ще започнат валежи от дъжд. Утре преди обяд ще завали и в Централна България, а в крайните северозападни и планинските райони дъждът ще се примесва със сняг. Минималните температури на повечето места ще са между 3° и 8°.

С умерен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и максималните ще се понижат и ще са между 7° и 12°, малко по-високи в Югоизточна България. Облачността ще се задържи предимно значителна. Валежите в северната половина от страната ще спрат, но ще продължи да вали в южната, а също и по Южното Черноморие.

Облачно ще бъде времето и в планините, с валежи от дъжд, а над 1000 метра надморска височина - от сняг. Максималните температури по високите върхове ще са около минус 5 - минус 6°.

В курортите - на Алеко, в Боровец и Пампорово ще бъде около нулата. В Банско - около 8°. Ще бъде много ветровито със силен, по билата временно бурен, все още югозападен вятър.

В по-голямата част от континента също ще бъде облачно, в Западна Европа предстои и захлаждане. Дъжд ще вали в Южна Италия, също и в Украйна, където количествата ще са значителни, а в централните райони от Испания валежите ще са от сняг. Сняг ще вали също и в страните от Централна Европа и на Скандинавския полуостров.

И на Балканите ще преобладава облачно време. Значителни валежи от дъжд ще има в Албания и Северозападна Гърция, а вечерта валежите и в Северна Македония ще се усилят. Дъжд ще превалява и на места в източната половина на полуострова.

У нас валежите ще продължат и през следващите дни. В петък в Западна България се очакват значителни количества, като с продължаващото застудяване в северозападните райони и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. В събота и неделя сняг ще вали в почти цялата страна, с изключение на Черноморието и южните райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бранител се присъединява към ЦСКА на лагера в Анталия
Бранител се присъединява към ЦСКА на лагера в Анталия
Нидерландец ще подсили атаката на Локо (Сф)
Нидерландец ще подсили атаката на Локо (Сф)