НОВИНИ

Облачността ще се увеличи, очакват ни валежи от дъжд и сняг

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 04.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Студено беше тази сутрин с температури в по-голямата част от страната под нулата, в София – минус 4°, в Благоевград – минус 5°, в Кюстендил и Драгоман – минус 7°, минус 8°. Максималните температури днес ще бъдат между 6 и 11 градуса, в София – около 5°.

В следобедните часове облачността отново ще се увеличи и до вечерта на места в Южна България ще превали слаб дъжд, в планинските райони – сняг. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен западен вятър.

През нощта на места в Южна България ще продължи да вали дъжд, в планинските райони – сняг. Минималните температури утре ще са малко по-високи, в сравнение с днес, между минус 3° и 2°, но максималните ще се понижат и ще бъдат между 3 и 8 градуса.

Ще остане предимно облачно, а на места в Южна България ще има и слаби валежи от дъжд, в югозападните райони и от сняг. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в Източна България – умерен.

В планините ще бъде облачно, със слаби валежи от сняг. Максималните температури в курортите ще се повишат и ще бъдат от минус 5° на Алеко до минус 1° в Боровец. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части – от югозапад. Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите продължава да е висока.

Ще вали почти навсякъде и на Балканите. По-значителни количества се очакват в южната половина от полуострова. Причината – поредният средиземноморски циклон.

У нас в неделя ще продължи да вали, в Западна и Централна България – сняг, в източните и южните райони – все още предимно дъжд. В началото на новата седмица застудяването ще продължи и валежите почти навсякъде ще са от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан се подсили с баскетболист, избягал от войната в Украйна
Балкан се подсили с баскетболист, избягал от войната в Украйна
Прокуратурата поиска 15 години затвор за обвиняемия за смъртта на Милен Цветков
Прокуратурата поиска 15 години затвор за обвиняемия за смъртта на Милен Цветков