НОВИНИ

Областният управител на Бургас: Няма затворени пътища и бедстващи хора

От близо 60 места, на които нямаше ток, сега са малко над 10, заяви Пламен Янев

bnt avatar logo
от БНТ
10:23, 20.11.2023 (обновена)
Чете се за: 03:02 мин.
Общество
Слушай новината

"В момента няма затворени пътища, няма бедстващи хора. От близо 60 места, на които нямаше ток, сега са малко над 10", заяви в "Денят започва" областният управител на Бургас Пламен Янев. Няма информация за населени места без ток в района на Царево.

Областният управител допълни, че ще поиска прекратяване на договора с фирмата "БГНОВА", която не е свършила добре работата със снегопочистването в областта, което доведе до блокирани автомобили на пътища.

"Получих информация, че от фирмата не са реагирали навреме и затова е трябвало да се пренасочват машини от други фирми. Договорът е между АПИ и фирмата. Аз ще направя своя доклад и предложения. След това АПИ трябва да предприеме нужните мерки. В общините подготовката за зимата е налице, както и с друга фирма", коментира Пламен Янев.

От фирма "БГНОВА" дадоха позиция за БНТ относно обвиненията.

1. През цялата нощ всички машини, мобилизирани от фирма "БГНОВА" АД, работиха без да спират;

2. "БГНОВА" АД изпълнява стриктно подписания договор за зимно поддържане и непрестанно предприема всички мерки и действия, необходими за осигуряване безопасността на движение по пътищата;

3. През цялата нощ всички екипи на фирма "БГНОВА" АД бяха напълно мобилизирани. Всички пътища са обработени от техника на фирмата и са проходими.

В област Бургас обстановката през вчерашния ден беше усложнена заради ураганните пориви на вятъра. Стотици бяха сигналите за паднали дървета, затворени пътища и аварирали автомобили.

Височината на морските вълни достигна 5 метра на Северния плаж в Бургас. Ивицата беше изцяло залята, а някои от заведенията се наводниха. Вълните са потопили под вода чадъри и шезлонги.

Според някои от концесионерите на плажни ивици, за да се предотвратят подобни инциденти най-удачният начин е да се изградят защитни диги, които да не допускат водата да залива заведения.

Вижте още в прякото включване на Елеана Цанова.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Смолян започна делото за касиране на изборите за кмет
В Смолян започна делото за касиране на изборите за кмет
Григор Димитров приключва сезона под номер 14 в световната ранглиста
Григор Димитров приключва сезона под номер 14 в световната ранглиста