НОВИНИ

Образуваха дисциплинарно производство заради скандалното видео със служител на толуправлението

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:35, 17.12.2021 (обновена)
5489
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Скандално видео в YouTube канала "Обществен контрол" взриви социалните мрежи. На него държавен служител на толуправлението обижда с нецензурни думи шофьор от Молдова. След разпространението на клипа се самосезираха транспортното министерство, както и Агенция "Пътна инфраструктура". Срещу служителя е образувано дисциплинарно производство.

"Няма какво да се успокоявам, маймуно. Тъй ще правиш в Молдова" - се чува от видеоклипа.

Скандалът на граничния пункт "Дунав мост" продължава с още обидни квалификации.

Чужденецът се опитва да обясни на разярения служител на БГ Тол, че се държи като бандит. Той го отпраща с подвиквания "чиба". А шофьорът от Молдова просто е искал да плати компенсаторната си такса с карта, а не в брой.

Случаят е от 25 октомври, но Иво Дошев от Варна го публикува в групата "Обществен контрол" вчера с ироничния коментар: "Достойното поведение" на един от 900-те служители на АПИ".

"Това арогантно отношение е върхът на айсберга. Очевидно е подплатено по някакъв начин дали от протекция от по-висше ниво, дали с прекалена самоувереност от човека, който го изразява. В крайна сметка факт е, че жалбата не е разгледана, докато не излезе този клип", казва Иво Дошев.

Държавният служител продължава да е на работа, докато не приключи проверката по случая. А на потърпевшия молдовски гражданин са поднесени извинения от Националното толуправление.

Транспортният министър Николай Събев, който обсъжда с експерти на форум в Русе как да се облекчи трафика на "Дунав мост", също е изгледал скандалното видео и го е предал на МВР.

"Такива отношения не бива да се получават повече. Аз съм подал към нужните ведомства да вземат отношение и да вземат решение", заяви министърът.

Официалната позиция на Агенция „Пътна инфраструктура" е, че не толерира подобно поведение от своите служители и че ще приложи цялата строгост на нормативната уредба.

По темата работиха: Зоя Велинова, Екип БНТ-Русе

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До минус 10 градуса сутрешни температури през уикенда
До минус 10 градуса сутрешни температури през уикенда
Премиерът Кирил Петков на първо работно посещение в Брюксел (Снимки)
Премиерът Кирил Петков на първо работно посещение в Брюксел (Снимки)