Община Бобов дол може да остане без Спешен център

от БНТ
08:45, 14.01.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината (бета)

Община Бобов дол от години няма болница. На път е да остане и без Спешен център. Помещенията, в които се разполага той, са обявени на търг за продажба.

За да се намери решение на проблема, председателят на Общинския съвет в Бобов дол Елеонора Христова свиква извънредно заседание, на което общината да получи разрешение за участие в търга. Ако Центърът бъде продаден и друга сграда в града няма, това означава, че жителите на община Бобов дол, които са около 9000 души, ще останат без спешна медицинска помощ.

Ситуацията коментираха за "Денят започва" кметът Елза Величкова, председателят на Общинския съвет в Бобов дол Елеонора Христова и д-р Денчо Димитров, завеждащ филиал за Спешна помощ - Бобов дол.

Д-р Димитров е разбрал за продажбата от негов служител, обявата е била на входа на бившата болница, не бил уведомен никой от спешната служба.

"Казусът е и интересен, и грозен, защото това е едно звено, което осигурява медицинската помощ в общината, като изключим двама-трима лични лекари и би трябвало поне да бъдем уведомени", коментира д-р Димитров.

Според кмета Величкова до този казус се е стигнало още когато е била затворена болницата, с имуществото на която в момента се разпорежда синдик и той разпродава имуществото на болницата и помещенията на Спешна помощ попадат в списъка за продажба.

"В общината се получи такова писмо преди един-два дни от синдика и това, което можеше да се направи е спешно с председателя на общинския съвет да реагираме и да свикаме извънредна общинска сесия, за да може общината да участва в търга", заяви кметът Елза Величкова.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Глобиха с половин милион почистващите фирми в Русе
Глобиха с половин милион почистващите фирми в Русе
Започна имунизацията срещу COVID-19 с ваксината на "Модерна"
Започна имунизацията срещу COVID-19 с ваксината на "Модерна"