НОВИНИ

Започва съществено застудяване

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 14.01.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат от минус 7° до 0°, максималните - от 0° до 5°, в София – около нулата. През деня северозападният вятър отново ще се усили и усещането ще бъде за още по-студено от действителното време. След временно намаление на облачността, в часовете след обяд от запад ще започне ново заоблачаване, а в Западна България ще завали сняг.

В планините ще бъде много ветровито със силен, по билата - бурен северозападен вятър. Преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността, но по късно през деня в масивите от Западна България ще завали сняг. Температурите ще продължат да се понижават и максималните на височина 1200 метра ще бъдат около минус 4°, на 2000 метра – около минус 11°.

В петък на отделни места все още са възможни слаби превалявания от сняг, но от северозапад облачността ще намалее. Ще бъде много ветровито и застудяването ще продължи. В събота ще преобладава облачно време, на места отново ще превалява сняг. В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време с малка вероятност за валежи, но температурите още ще се понижат и на места в сутрешните часове се очакват стойности под минус 10°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
535 са новите случаи на коронавирус, 3094 са излекуваните
535 са новите случаи на коронавирус, 3094 са излекуваните
Задействаха втора процедура по импийчмънт на президента Тръмп
Задействаха втора процедура по импийчмънт на президента Тръмп