НОВИНИ

България стартира с успех над Австрия битката за Евроволей 2021

българия стартира успех австрия битката евроволей 2021
bnt avatar logo
от БНТ
22:06, 13.01.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

България започна с успех квалификациите за Европейското първенство по волейбол. Представителният ни тим, воден от Силвано Пранди, се наложи с 3:1 гейма над Австрия. Утре българите се изправят срещу домакините от Израел.

След победа си над Израел в откриващия ден на квалификациите, австрийците започнаха със самочувствие и двубоя срещу "лъвовете", а равностойната им игра беше сломена в края на първия гейм след силна серия на Тодор Скримов на начален удар. 25-21 за България.

След почивката ролите се размениха и Австрия изравни след 25-20, като 5 от точките станаха факт след успешни блокади. Играчите от представителния ни тим, някои от които бяха с малък опит в срещи от подобен ранг, показаха повече характер и класа в следващите две части и ги спечелиха съответно на 19 и 22. Най-резултатен в двубоя беше Цветан Соколов със 17 точки, Алекс Грозданов добави 15.

"Мачът беше много сложен за нас. Бяхме в съвсем нов състав, много по-млад отпреди. Нормално е, че имахме подобно напрежение в играта си. Все пак към нас бяха отправени очакванията за победа. Съперникът показа добър сервис и буквално ни унищожи в атака. Убеден съм, че статистиката не е в наша полза. Но всеки следващ ден носи нови предизвикателства. В четвъртък срещу Израел ще бъдем много по-силни", каза Цветан Соколов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задействаха втора процедура по импийчмънт на президента Тръмп
Задействаха втора процедура по импийчмънт на президента Тръмп
В Деня на българското кино: Постиженията и очакванията пред родната продукция
В Деня на българското кино: Постиженията и очакванията пред родната продукция