НОВИНИ

Обвиненият в убийството на родителите си: Пих антибиотик, не знам какво се случи

bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 05.10.2021
Чете се за: 02:55 мин.
Криминално
Слушай новината

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста 24-годишния мъж, който вчера беше обвинен в убийство на родителите си.

Илия Априлов беше задържан в Кресненското дефиле, където катастрофира с краден микробус, няколко часа след убийството и след като, според разследващите, подпалил апартамента с телата на родителите си, за да прикрие следите.

Мотивите за двойното убийство не са ясни.

В съдебна зала Илия Априлов поиска да му се даде втори шанс, тъй като се страхувал от затвора. Обясни, че всичко му е като в сън и, че от 10 дни не знае къде се намира. За нощта, в която е извършено двойното убийство, разказа, че си спомня само как влиза в апартамента, че има кръв и огън, но не знае какво точно се е случило.

"Не съм виновен. Пих антибиотик и не знам какво се случи, в момента не знам какво става, за 10 дена ми се промени целият живот, това не съм аз.

Осъзнаваш ли какво се е случило?

Вече знам, полицаите ми обясниха какво става. Съжалявам, разбира се, как да не съжалявам, аз съм убил майка ми и баща ми, как няма да съжалявам.

Служебният адвокат на Априлов поиска от съда той да бъде прегледан от психиатър, който да установи дали разбира действията си.

"За психичното му състояние няма събирани никакви данни, освен както чухте проверка в психиатричния диспансер водили ли се на отчет лицето или не, за мен това не е достатъчно", каза Мария Георгиева, служебен адвокат на Илия Априлов.

Съседи разказват, че от години Илия е запален по фитнеса. Преди време във Фейсбук профила си той написал „Аз съм българче и расна, щото взимам анаболи“.

Злоупотребата с анаболни стероиди може да повлияе на психиката, обяснява шампионът по бодибилдинг Георги Георгиев.

"Действително може да се отразят на психиката, защото това са препарати, които до голяма степен завишават мъжкия полов хормон, тоест тестостерон, самата дума хормонален препарат означава, че променят хормоните", каза фитнес инструкторът Георги Георгиев.

В следващите дни се очаква на Илия Априлов да бъде извършена психиатрична експертиза, която да установи дали е разбирал какво върши в нощта на жестокото убийство.

Автори: Станислава Христова, Карина Караньотова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват смъртта на мечка, извършила нападения над домашни животни в Родопите
Разследват смъртта на мечка, извършила нападения над домашни животни в Родопите
Автопаяк в Пловдив потроши луксозен автомобил за 100 000 евро
Автопаяк в Пловдив потроши луксозен автомобил за 100 000 евро