НОВИНИ

Радев очаква кампания на идеи, а не на компромати

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:36, 05.10.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев изтъкна, че обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости и отваряне на хоризонти за модерно развитие на България.

Президентът Румен Радев очаква кампания на идеи, а не на компромати, за да може всеки кандидат да разкрие максимално добре кой е всъщност, за какво се бори и как ще го постигне.

"Очаквам резултатът от тези избори да доведе до окончателно скъсване с проваленият управленски модел. Обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България, само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове може да доведе до безкористната подкрепа на българските граждани", каза президентът Радев.

Относно символиката на вдигнатия юмрук, Радев заяви:

"Този юмрук обединява българите около ценности, дава вяра, че можем заедно да намерим решение на всички предизвикателства, за да имаме една успешна България".

До предизборната кампания остават 10 дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влакът Пловдив - Асеновград аварира заради счупен пантограф
Влакът Пловдив - Асеновград аварира заради счупен пантограф
Левски си изпати тежко от дербито с Лудогорец
Левски си изпати тежко от дербито с Лудогорец