НОВИНИ

Двойното убийство в Благоевград е извършено от сина на жертвите

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 04.10.2021 (обновена)
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Тежко криминално престъпление в Благоевград тази нощ. Син е задържан за убийството на родителите си. Работи се по версията, че той първо убива майка си и баща си, а после, за да прикрие следите, подпалва апартамента им.

Около два часа през нощта съседи видели, че апартаментът на семейството гори. Подали сигнал на тел. 112.

В жилището огнеборците открили телата на съпрузите. По тях имало следи от тежки удари. Основната версия по която се работи е, че след убийството на майка си и баща си, синът подпалил апартамента. После избягал в посока Кресна с откраднат микробус от автосервиз в съседния квартал „Струмско". Самото превозно средство не било в изправност, заради това в Кресненското дефиле младежът катастрофира, след което е задържан.

Синът е студент по информационни технологии. Бащата е карал такси, преживял е инсулт. Майката била счетоводителка.

"Като при всяко семейство, скарат се, погодят се после. Мъжът не пиеше, беше малко особен характер", коментира съседката на семейството Радка Туповичарска.

Мотивите за двойното убийство се изясняват.

"Образувано е досъдебно производство и на база на събраните досега доказателства наблюдаващият прокурор е установил, че техният 23-годишен син е извършил убийствата, след което е запалил апартамента, за да прикрие следите от престъплението", каза говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград Георги Мадолев.

На местопроизшествието е намерено и предполагаемото оръжие на убийството - тесла, която заради пожара е с обгорена дръжка.

"Извършителят се е възползвал от правото си да не дава обяснения, вероятно това е свързано с мотива на убийството", каза още говорителят на прокуратурата в Благоевград.

Младият мъж не е направил самопризнания за тежкото престъпление. Задържан е за 72 часа и предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка "задържане под стража". Ако бъде признат за виновен, той може да получи доживотна присъда.

Репортер: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черен лешояд отново гнезди успешно в България
Черен лешояд отново гнезди успешно в България
Четирима легионери се завръщат за Северна Ирландия срещу България
Четирима легионери се завръщат за Северна Ирландия срещу България