НОВИНИ

Очаква ни дъжд в много райони от страната - вижте къде ще вали

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
07:50, 21.05.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между 9 и 16 градуса, максималните между 20° и 25°, в София около 20°. В Северна България в часовете до обяд ще бъде слънчево, но през деня и там, както и в по-голямата част от Южна България, на много места ще превали и прегърми. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Главно по южното крайбрежие ще превали дъжд, след обяд е възможно и да прегърми. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17 и 21 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Облачно и с валежи ще бъде времето в планините. На места в следобедните часове ще има и гръмотевични бури, а на височина около 2500 метра ще превалява сняг. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра около 6°.

В началото на новата седмица повече слънчеви часове ще има сутрин. В понеделник ще превали в почти цялата страна, а през следващите дни главно в Южна България и в източните райони. Максималните температури бавно ще се повишават и в сряда и четвъртък ще бъдат между 22° и 27°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полският ЗАКСА спечели за трети пореден път Шампионската лига по волейбол
Полският ЗАКСА спечели за трети пореден път Шампионската лига по волейбол
39 нови ковид случая за последното денонощие
39 нови ковид случая за последното денонощие