НОВИНИ

Очаква ни слънчев и топъл уикенд

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 04.06.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Затоплянето продължава и днес. Максималните температури ще са между 21° и 27°, в София - около 23 градуса. Времето ще е предимно слънчево, като в близките часове, главно в планинските райони, ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

През нощта облачността ще е разкъсана и ще се задържи почти без валежи. Очакват се минимални температури между 10 и 15 градуса, в София - около 9°, а максималните утре ще са между 23° и 28°. През деня ще бъде слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но и там ще бъде почти без валежи. Вятърът ще е слаб, предимно от северозапад.

И по Черноморието ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали слаб краткотраен дъжд.

Максималните температури ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е от около 16 - 18°, а вълнението на морето ще бъде слабо. Вятърът ще е слаб, преди обяд от северозапад, а след обяд ще се обърне от юг-югоизток.

В планините облачността ще е променлива. Само на изолирани места след обяд ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, който вечерта ще започне да се усилва. Ще бъде малко по-топло с максимални температури в курортите между 12 и 15 градуса, в град Банско - около 21°.

За разлика от хладното за сезона време у нас и навсякъде на Балканите, в централните части от континента, на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия и утре температурите ще бъдат по-високи от типичните за началото на юни. Слабо затопляне се очаква и на Британските острови.

И у нас в неделя затоплянето ще продължи. В североизточните райони ще превалява дъжд, предимно слаб. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, но около и след обяд на места в Западна България ще превали и прегърми. Ново захлаждане и отново почти повсеместни валежи, се очакват в началото на новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов отхвърли всички обвинения за злоупотреби в МО
Каракачанов отхвърли всички обвинения за злоупотреби в МО
Мейуедър е готов да предложи реванш на Конър Макгрегър след битката с Пол
Мейуедър е готов да предложи реванш на Конър Макгрегър след битката с Пол