НОВИНИ

Очаква ни слънчево време през уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 25.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Ветровито и малко по-хладно от вчера беше днес, с максимални температури в широки граници - от 13° в Силистра до 22° в Сандански. Най-ветровито беше в източните райони и в планините - поривите на вятъра на връх Ботев надхвърлиха 144 км/ч.

През нощта вятърът ще отслабне, в западната половина от страната и ще стихне. Минималните температури ще са между минус 3° и плюс 2°. Максималните от 14° до 19°, малко по-ниски в крайните източни райони. Ще бъде слънчево. Сутринта на отделни места в низините и котловините видимостта за кратко ще е намалена. Вятърът ще е слаб от запад.

И в планините ще се задържи предимно слънчево, както и много ветровито. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще са между 1° и 7°. Остава висока опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

Слънчево ще бъде и на Балканите, както и в по-голямата част от Европа. Значителна ще облачността в източните райони от континента, на места - с валежи от сняг.

Предимно слънчево ще бъде и в неделя, когато и температурите ще се повишат - максималните ще са 17° и 22°, малко по-ниски по Черноморието. В началото на новата седмица обаче ще се заоблачи, а дневните температури слабо ще се понижат. Слаби превалявания от дъжд се очакват във вторник.

Точно в 3.00 часа сутринта на 27 март, тази неделя, преминаваме към лятното часово време и преместваме стрелките с 1 час напред, иначе казано - 1 час по-малко сън. Денят затова пък ще започне да нараства и ще се стъмва по-късно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Лорер в "Панорама": Сигналът срещу Асен Василев е заради среща, на която той не е присъствал
Даниел Лорер в "Панорама": Сигналът срещу Асен Василев е заради среща, на която той не е присъствал
Крадци пребиха възрастен мъж в Дългопол за 160 лв.
Крадци пребиха възрастен мъж в Дългопол за 160 лв.