НОВИНИ

Очаква се временно захлаждане

bnt avatar logo
от БНТ
21:33, 07.05.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

На фона на студеното утро, в много райони максималните температурите днес достигнаха 23°. Продължава тенденцията по-хладно да е през деня по Черноморието - 18° във Варна, 16° в Бургас.

Минималните температури тази сутрин бяха в широки граници, такива се очаква да бъдат и утре сутринта - в повечето райони между 4° и 9°, но на места отново ще паднат близо до нулата и пак ще има условия за слаби слани.

През целия ден облачността ще е по-често значителна. След обяд ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури - без съществена промяна, спрямо днес - между 20° и 25°.

Отново по-ниски ще се задържат по Черноморието - от 15° до 18°. Температурата на морската вода е 13 - 14°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

С разкъсана, предимно значителна висока облачност, ще бъде времето в планините. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Температурите съвсем слабо ще се повишат и максималните в курортите ще са от 8° на Алеко до 17° в Банско.

В по-голямата част на континента облачността ще бъде разкъсана. Слънчево и топло за сезона ще бъде на Пиринеите и над Западното Средиземноморие, докато на много места над Централното Средиземноморие, в алпийския регион и на Балканите ще има интензивни валежи и гръмотевици. Дъжд ще вали и в много райони от Източна Европа, а сняг - в северните части на Норвегия и Финландия.

У нас в понеделник времето ще е предимно слънчево, а през следващите дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Във вторник на места, главно в Западна и Северна България, ще превали и прегърми, а дневните температури слабо и временно ще се понижат.

В сряда изолирани краткотрайни валежи ще има само в планинските райони, а в четвъртък ще е предимно слънчево, почти тихо и чувствително по-топло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десет от Берое стигнаха до точката в края срещу ЦСКА 1948
Десет от Берое стигнаха до точката в края срещу ЦСКА 1948
Брайтън нанесе поредно тежко поражение на Манчестър Юнайтед
Брайтън нанесе поредно тежко поражение на Манчестър Юнайтед