НОВИНИ

Очакват ни температури до 33° днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 28.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Между 28° и 33°, по Черноморието - от 21° до 26°, ще бъдат максималните температури днес в по-голямата част от страната, но в северозападната половина, със силен вятър от северозапад, ще нахлува по-студен въздух. Очакват се проливни валежи.

Предупреждение за значителни количества, силни гръмотевични бури и опасност от градушки е обявено в следобедните часове и през нощта срещу неделя в 14 области от страната.

След полунощ в повечето места явленията временно ще затихнат. Но утре отново, главно над Западна и Северна България, ще има краткотрайни валежи, локално интензивни и значителни по количество, с гръмотевични бури и градушки.

Вятърът от югоизток ще се усили и максималните температури ще бъдат в широки граници - от 22° в крайните северозападни райони до 32° на места в Южна България.

Предимно слънчево ще бъде времето по Черноморието, в следобедните часове ще има купеста облачност и на отделни места по северното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 19 и 22 градуса. Температурата на морската вода е от 16° до 21°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в масивите от Западна България и Стара планина ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури слабо ще се понижат и в курортите ще бъдат между 12 и 24 градуса.

У нас в началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 26 и 31 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна „ЕКО 24 часа на България“ в Хасково
Започна „ЕКО 24 часа на България“ в Хасково
Петото издание на Run2Gether се проведе в София
Петото издание на Run2Gether се проведе в София