НОВИНИ

Очакват ни значителни валежи

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:53, 05.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Времето
Слушай новината

Значителни валежи предстоят у нас в близките дни. Причината е средиземноморски циклон, който вече преминава през южните части на Балканите. С очакваното застудяване почти навсякъде дъждът ще премине в сняг.

Предупреждение за обилни снеговалежи и виелици е обявено през следващото денонощие в Западна и в централните райони от Южна България. Очакванията са на места снежната покривка да достигне до около 40 см.

През нощта ще вали главно в югозападната половина от страната, а вятърът ще е все още умерен, с посока от изток-североизток. Минималните температури в неделния ден ще бъдат от минус 3° до 2°, на морския бряг - между 3° и 5°, а мaксималните - между 1° и 6°.

Утре валежи ще обхванат почти цялата страна, с изключение на Североизточна България. В повечето райони ще вали сняг. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от изток-североизток.

Лоши условия за туризъм в планините. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, по-значителни в Родопите. Ще духа умерен и силен вятър от изток-югоизток. Ще има виелици и снегонавявания. Остава висока и опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите.

Ветровито, с валежи, на места значителни, ще бъде и на Балканите. В повечето райони ще вали сняг, по западното крайбрежие и в южните части на полуострова - дъжд. У нас, през нощта срещу понеделник валежи ще обхванат и североизточните райони. Ще вали и през повечето дни от новата седмица, почти навсякъде сняг. Застудяването ще продължи и в отделни райони дори и през деня температурите ще остават малко под нулата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков е провел телефонен разговор с Володимир Зеленски
Кирил Петков е провел телефонен разговор с Володимир Зеленски
Сагата "Вера Су": Заспиване на вахтения е главната причина за засядането на кораба
Сагата "Вера Су": Заспиване на вахтения е главната причина за засядането на кораба