НОВИНИ

Окръжната прокуратура започва проверка на действията на полицията в дискотеката в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 09.05.2023
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Обвинител от Окръжната прокуратура в Пловдив започва проверка на действията на полицията в нощния клуб в Пловдив. На Гергьовден и клиенти, и персонал са били събличани голи за обиск в тоалетните на заведението.

Проверката е в отговор на жалби за превишаване на правомощията от страна на полицаите. Потърпевши клиенти и служители на заведението настояват отговорните да бъдат наказани, а от Асоциацията на заведенията подготвят протест.

Още на 6 май собственикът на заведението подава сигнал в прокуратурата.

"Нашето искане е да се накажат виновните за уронване престижа на нашите клиенти, също така сме сезирали за уронване престижа на нашите служители, защото също са събличани и проверявани", каза Деян Найденов – собственик на нощния клуб.

Собственикът на обискираната дискотека: Акцията на полицията е едно фиаско, намериха 1 цигара марихуана

Управителката на заведението Венета Райнова също подава днес жалба в прокуратурата. На нея е било разпоредено да не ползва личния си телефон и да чака края на проверката.

"Ние сме хора, имаме нужди и няма как повече от 5 часа те да ме държат без право на телефон, без право да се отиде до тоалетна, всъщност без никакви права. Ние бяхме затворници в продължение на 5 часа", казва Венета Райнова.

"Клиентка на нощния клуб, пожелала да остане анонимна заради преживяното, разказа, че условията при обиските са били смущаващи: "Когато ни обискират, когато идват следващите дами за обиск, реално ставаме две или три, което означава, че е... още веднъж унизително, защото те виждат и други лица освен уж органите на реда".

Превишила ли е правомощията си полицията при акцията в дискотека в Пловдив?

От пловдивската окръжна прокуратура съобщиха, че ще бъдат снети обяснения от служители и посетители на нощното заведение. Ще бъдат иззети и записи от охранителни камери. Заради случая в Пловдив от Асоциацията на заведеният подготвят в петък национален протест.

"Ние ще бъдем пред полицията и това ще бъде в цялата страна не само в Пловдив", каза Деян Найденов.

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще прецени дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление, за да образува досъдебно производство за превишени полицейски правомощия.

Репортер: Димитър Димитров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бащата на Меси: Лео няма договор с нито един отбор за следващия сезон
Бащата на Меси: Лео няма договор с нито един отбор за следващия сезон
Йоана Константинова на четвъртфинал на двойки на тенис турнир за жени във Финландия
Йоана Константинова на четвъртфинал на двойки на тенис турнир за жени във Финландия