НОВИНИ

Олимпик Марсилия и Аталанта не излъчиха победител в първия сблъсък помежду си в полуфиналите на Лига Европа

Двата отбора завършиха 1:1 на "Стад Велодром" и така оставят всичко да се реши след една седмица на стадион "Гевис" в Бергамо.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
23:58, 02.05.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
олимпик марсилия аталанта излъчиха победител първия сблъсък помежду полуфиналите лига европа
Слушай новината

Олимпик Марсилия и Аталанта не излъчиха победител в първия полуфинален сблъсък помежду им в Лига Европа. Двата отбора завършиха 1:1 на "Стад Велодром" и така оставят всичко да се реши след една седмица на стадион "Гевис" в Бергамо.

Гостите в днешния двубой откриха резултата в 11-та минута след подаване на Теун Копмайнерс, което намери непокрития Джанлука Скамака, който отбеляза шестия си гол в също толкова мача в Лига Европа този сезон.

Щастието на "Ла Деа" обаче не продължи дълго. Централният защитник Шансел Мбемба шокира вратаря на Аталанта Хуан Мусо с изстрел от около 25 м., за да изравни резултата в 20-та минута.

В 42-та минута домакините изнесоха топката по прекрасен начин, което остави Амин Харит и Пиер-Емерик Обамеянг двама на двама с бранителите на гостите. Маруканецът подаде към бившият нападател на Арсенал и Борусия Дортмунд, но изстрелът му мина на сантиметри покрай вратата.

След подновяването на играта Марсилия поеха инициативата в двубоя, което доведе до попадение в 64-та минута на Исмаила Сар. Голът обаче бе отменен, поради засада на Луис Енрике при изграждането на нападанието.

Най-доброто положение до края на двубоя падна в 90-та минута, когато резервата на "Ла Дея" Алексей Миранчук стреля от извън наказателното поле, но шутът му се размина с вратата пазена от Пау Лопез.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 гола паднаха в първите полуфинали в Лигата на конференциите
11 гола паднаха в първите полуфинали в Лигата на конференциите
Байер Леверкузен е на една крачка от финала в Лига Европа
Байер Леверкузен е на една крачка от финала в Лига Европа