НОВИНИ

Олимпийските шампионки от ансамбъла, Боряна Калейн и Стилияна Николова ще представят България на шоу в Билбао

ансамбълът класира първа оценка финалите токио
bnt avatar logo
от БНТ
11:09, 20.10.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика от Токио 2020, както и Боряна Калейн, и Стилияна Николова ще представят България на галаспектакъла "Euskalgym". Най-голямото шоу по гимнастика без състезателен характер ще се проведе на 29 октомври в Билбао (Испания) пред около 8000 зрители.

"Николова спечели бронзов медал в многобоя на Световното първенство в София и се е насочила към по-високи цели. Изпревариха я единствено италианката София Рафаели и германката Даря Варфоломеев, която също е част от участниците. Калейн, пета на Олимпиадата в Токио, беше един от основните фаворити за златото в София, но физически проблеми в последния момент й попречиха да участва в надпреварата", пише в превю на домакините за събитието.

Олимпийските шампионки Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова също ще се представят пред испанските фенове.

"Калейн и Николова ще се чувстват като у дома си пред публиката, която ги боготвори, заедно със своите сънароднички от българския ансамбъл, който преди малко повече от година в Токио стана олимпийски шампион. България с Калейн, Николова, Дянкова, Кирякова, Радуканова, Траатс и Зафирова ще бъде страната с най-много участнички в 16-о издание на международната гала "Euskalgym", която година след година поставя Страната на баските в центъра на световната художествена гимнастика", се казва още в съобщението на домакините.

Днес БФХГ обяви, че Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева няма да участват на Държавното клубно първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в събота в зала "София". "В състезанието няма да участват Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева. Преди десет дни Калейн отново беше с вирус и температура, което сериозно попречи на нейната подготовка и тя не е в състояние да се състезава. В момента вече тренира на облекчен режим и подготвя новите си съчетания за следващия сезон. Стилияна Николова беше в заслужен по-дълъг отпуск след успешното Световно първенство и също не е в необходимата спортна форма, а клубът на Ева Брезалиева отказва участие в първенството", уточниха от Българската федерация.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Гуцанов: БСП ще участва във всички консултации
Борислав Гуцанов: БСП ще участва във всички консултации
Иван Демерджиев: Вратата към Шенген е широко отворена за България
Иван Демерджиев: Вратата към Шенген е широко отворена за България