НОВИНИ

Олимпийските шампионки по художествена гимнастика Стефани Кирякова и Ерика Зафирова проведоха майсторски клас във Велико Търново

Две от златните ни олимпийски медалистки с ансамбъла по художествена гимнастика от Токио 2020 се срещнаха с общо 46 деца от два клуба в старопрестолната столица като част от инициативата Предизвикай себе си", която има за цел да стимулира спортната култура

Снимка: БФХГ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФХГ
20:54, 20.02.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийските шампионки с ансамбъла на България по художествена гимнастика от Токио 2020 Стефани Кирякова и Ерика Зафирова станаха ментори в кампанията за любители на художествената гимнастика - "Предизвикай себе си", която има за цел да стимулира спортната култура и да достигне до максимален брой участници в продължение на една година.

През следващите 12 месеца "златните ни момичета" ще организират майсторски класове в общо осем града у нас и по света, като заради своята популярност олимпийските ни шампионки са получили покани за гостуване в Берлин, Монпелие, Барселона и Солун.

Този уикенд във Велико Търново пък се проведе дебютният клас от инициативата "Предизвикай себе си" в България, домакин на която беше местния клуб по художествена гимнастика "Етър".

В заниманието се включиха 46 деца, които получиха възможността да добият олимпийски опит за ден от Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Тяхната програма включваше загрявка, работа с тяло, техника с обръч, топка, бухалки и лента.

В края на майсторския клас беше сформирана своеобразна среща, по време на която младите състезателки имаха шанс да общуват лице в лице със своите идоли и да получат автографи и снимки за спомен.

Проектът "Предизвикай себе си" е на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и е съфинансиран от Европейския съюз и Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арина Сабаленка отпадна още на старта в Дубай, останалите фаворитки започнаха с победи
Арина Сабаленка отпадна още на старта в Дубай, останалите фаворитки започнаха с победи
Идеята за нова мегаагенция: Предстои сериозна оптимизация в митниците
Идеята за нова мегаагенция: Предстои сериозна оптимизация в митниците