НОВИНИ

Опасно горещо време в цялата страна

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 22.07.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен. Максималните температури ще са между 35° и 40°, София - около 35°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще са 29 - 33°. Температурата на морската вода е 25 - 27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините времето ще е предимно слънчево. Ще се развива купеста, след обяд купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 30°, на 2000 метра - около 22°.

В неделя ще преобладава слънчево време, но ще има и развитие на купеста облачност, а на отделни места, главно в Северна България и планините, ще превали и прегърми. С усилване на вятъра от северозапад ще проникне по-хладен въздух и дневните температури ще се понижат с 2 - 3 градуса.

Новата седмица ще започне със слънчево време, а вятърът ще отслабне. Сутрин ще е малко по-прохладно, а и дневните температури в понеделник ще се понижат още малко, но във вторник - сряда отново ще се повишат и с голяма вероятност на места в низините ще надхвърлят 40°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 нови случая на COVID-19 у нас, 18 са излекувани
16 нови случая на COVID-19 у нас, 18 са излекувани
Ансамбълът по художествена гимнастика с трета оценка на 5 обръча в Милано
Ансамбълът по художествена гимнастика с трета оценка на 5 обръча в Милано