НОВИНИ

Опасно силен вятър и днес, на места със слаб сняг

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 18.01.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

И днес ще остане ветровито, ще духа умерен, временно силен вятър от северозапад.

В Дунавската равнина и западните райони от Горнотракийската низина е обявено предупреждение от първа степен - код жълто за опасно силни пориви със скорост до 80-90 км/ч.

Предупреждението е в сила за София - област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Пловдив и Пазарджик.

Облачността ще е променлива, преди обяд над източните и планинските райони по-често значителна и там на отделни места ще прехвърча сняг. В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 1° и 6°, в София - около 1°.

По Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна и на изолирани места ще превали слабо. Следобед облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Температурата на морската вода е 6 - 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините преди обяд ще преобладава облачно време и на отделни места ще прехвърча сняг. В следобедните часове ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа силен, по билата и временно бурен вятър от северозапад. Ще застудее значително и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 7°, на 2000 метра - около минус 12°.

В сряда ще е по-често слънчево, вятърът ще отслабне, но застудяването ще продължи. Слънчево и малко по-топло ще бъде в четвъртък, след което се очакват валежи и понижение на температурите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Кирил Петков заминава на официално посещение в Скопие
Премиерът Кирил Петков заминава на официално посещение в Скопие
Рекордни данни: Близо 10 000 са новите случаи на коронавирус у нас
Рекордни данни: Близо 10 000 са новите случаи на коронавирус у нас