НОВИНИ

Ще бъде много ветровито и през следващото денонощие

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 17.01.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за много силен северозападен вятър днес. В много райони от страната поривите достигнаха 70 - 80 км/ч, а в Русе скоростта на вятъра беше над 140 км/ч.

И през следващото денонощие ще бъде много ветровито, но код жълто за опасно силни пориви остава в сила в Дунавската равнина и в западните райони от Горнотракийската низина.

През нощта облачността в цялата страна ще се увеличи и на места ще превали, предимно сняг. Минималните температури утре ще бъдат между минус 3° и 2°, в София – около минус 4°, максималните - между 1° и 6°. Облачността ще е променлива, по-значителна преди обяд над източните и планинските райони, където на отделни места ще прехвърча сняг.

Слаби превалявания ще има сутринта и на морския бряг, но след обяд облачността ще намалява до слънчево време. Ще продължи да духа умерен, временно силен северозападен вятър.

И в планините преди обяд облачността ще е значителна, на отделни места ще прехвърча сняг, но през втората половина на деня ще преобладава слънчево време.

Ще остане ветровито със силен, по билата и временно бурен вятър от северозапад. Ще застудее чувствително - максималните температури в курортите ще паднат до около минус 10°.

Ветровито ще остане и на Балканите. Причината - студен атмосферен фронт. В много райони от полуострова облачността ще намалее до слънчево време.

Слънчево време ще преобладава утре и на Пиринейския полуостров, в Италия, както и в много райони от Западна и Централна Европа. Сняг ще вали в Източна Европа, а на Скандинавския полуостров ще превалява и дъжд, и сняг.

И у нас в края на седмицата ще има валежи от дъжд и сняг. Преди това в сряда и четвъртък ще бъде по-често слънчево, с минимални температури между минус 7° и минус 2° и максимални - от 0° до 5°, през втория ден с градус-два по-високи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венци Чикагото е задържан за 24 часа
Венци Чикагото е задържан за 24 часа
Ансамбъл "Филип Кутев" празнува 70-годишен юбилей
Ансамбъл "Филип Кутев" празнува 70-годишен юбилей