НОВИНИ

Шефът на тотото: Решението да ме освободят е политическо

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
20:46, 17.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Спортното министерство освободи шефа на тотализатора и управителния съвет на дружеството. Досегашните управляващи се ангажираха да не обжалват решението.

Спортният тотализатор е на печалба от 2020 година насам. Това обяви сегашният изпълнителен директор на дружеството Любомир Петров.

Заедно с цялото ръководство на дружеството днес той направи отчет пред медиите по повод заявката на спортния министър да освободи него и колегите му:

"Нямам обяснение, политическо решение", казва Петров.

Той отрече в тотализатора да има някакви нарушения, а на въпрос защо тогава министърът на спорта поиска оставката му - отговори: "Разбрахме се, че ще ни бъдат прекратени правоотношенията с едностранен акт на министерството. Ние се ангажирахме да не обжалваме вписването на новия управителен съвет".

По-късно през деня се състоя и среща в министерството, след която стана ясно:

"За 2021 година чистата печалба е 11 милиона. Общата консолидирана печалба с отчисленията, които плащаме на министерството на спорта, са в рамките на 53 милиона", каза Петров.

А по повод мотивите за взетото решение, спортният министър Радостин Василев обясни:

"Защото така съм преценил, аз съм принципал на това дружество и смятам, че бих могъл да поддържам по-добра комуникация с ръководство, което първо съм назначил до провеждането на конкурс и в последствие не е политизирано".

Одитът на Спортния тотализатор тепърва ще бъде направен, обяви още Василев. А сегашното му решение е взето след негова проверка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Богатите са още по-богати и след пандемията
Богатите са още по-богати и след пандемията
Община Лесичово също въвежда режим на уличното осветление
Община Лесичово също въвежда режим на уличното осветление