НОВИНИ

Прокуратурата се самосезира заради агресията в лекарски кабинет в Русенско

bnt avatar logo
от БНТ
20:15, 17.01.2022
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, се сби с личен лекар в русенското Ново село. От видео, излъчено на живо във Фейсбук, става ясно, че причината е поставена ваксина, след която, по думите на Ангелов, имало трагични последици.

След репортажа на БНТ по темата Българският лекарски съюз излезе с позиция, а прокуратурата се самосезира.

Скандалът избухва на втория етаж в здравната служба на Ново село. Според роднините на починалия Димо Станев имунизацията е причината за смъртта му и те търсят обяснение от личния лекар.

Димо Станев работи в Германия от 8 години. Работодателят му обаче го предупредил, че без ваксина повече няма да може да кара багера на строежа. 49-годишният мъж, който е с пет сърдечни операции и пейсмейкър, се прибира в родното си село и се имунизира.

"Каза ми: жена и ти трябва да се ваксинираш, но вдигна температура и ръката му изтръпна. Лекарят не му е обяснил последствията", разказва вдовицата Жечка Станева.

След 12 дни Димо Жеков умира, а в епикризата пише, че причината е сърдечен арест. Съпругата му, която членува в партията на Венцислав Ангелов "Истината и само истината", решава заедно с Ангелов да отидат при д-р Ивайло Иванов и да му потърсят сметка защо в кабинета му няма табло с характеристика на ваксините, които поставя и защо не е обяснил на Димо Жеков, който е с пет сърдечни операции, има ли риск за здравето му. Разговорът прераства в скандал.

Венцислав Ангелов: Два прави ми сложи в главата, може би ми счупи носа, нямам представа.

БНТ: Да, но на клипа се вижда, че и вие го нападате?

Венцислав Ангелов: Аз го спирам с една ръка, той не спира, повалям го на земята, кръвта ми тече върху него и му казвам: Спри се, луд ли си?" и тогава той каза: "Добре, спирам" и всичко приключи.

Венцислав Ангелов твърди, че е извикал полиция, а в съседния кабинет му е оказана медицинска помощ.

Д-р Ивайло Иванов обеща за БНТ да представи своята гледна точка в четвъртък, след като разговаря с адвоката си. Хората в Ново село казват, че са доволни от медицинските грижи, които полага за тях.

Късно вечерта Венцислав Ангелов беше задържан.

След случая от Българския лекарски съюз настояват за незабавни действия от страна на прокуратурата заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Иванов. В позицията на съюза се посочва още, че няма да търпи лекари да бъдат унижавани, докато си вършат работата.

Вижте повече в прякото включване

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Лесичово също въвежда режим на уличното осветление
Община Лесичово също въвежда режим на уличното осветление
Коалиционният съвет обсъди съдебната реформа и антикорупционното законодателство
Коалиционният съвет обсъди съдебната реформа и антикорупционното законодателство