НОВИНИ

Опасно ветровито през нощта и утре

bnt avatar logo
от БНТ
13:26, 05.01.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури в повечето райони ще бъдат между 11 и 16 градуса. След обяд видимостта почти навсякъде ще се подобри и ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър.

През нощта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Предупреждение за опасно силни пориви е в сила утре в Дунавската равнина и части от Горнотракийската низина.

Ще бъде слънчево, с минимални температури между 3 и 8 градуса, в отделни котловинни полета в Южна България малко по-ниски, до около 0° и максимални между 9° и 14°, но в комбинация със силния вятър усещането ще бъде за по-студено от действителното време. Вечерта вятърът ще започне да отслабва и през нощта срещу събота в повечето райони ще стихне.

Ветровито ще бъде преди обяд и по Черноморието, с временно силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва, а вечерта ще стихне. Вълнението на морето ще остане около 2 - 3 бала.

В планините ще бъде много ветровито. Ще духа силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива. Вероятността за валежи е малка. Температурите ще се понижат и максималните в курортите ще са от 5° в Боровец и Пампорово до 11° в Банско, на Алеко - около нулата.

В близките дни температурите ще продължат да се понижават. Ще остане все още предимно слънчево, със сутрешни мъгли. Валежи се очаква да започнат през нощта срещу вторник, като с продължаващото застудяване във високите котловинни полета в Западна България и в североизточните райони дъждът ще преминава в сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПП: Министерският съвет да разговаря с ЕК за разсрочване на Плана за възстановяване
ПП: Министерският съвет да разговаря с ЕК за разсрочване на Плана за възстановяване
Двама задържани при опит да преведат нелегални мигранти през Дунав мост при Русе
Двама задържани при опит да преведат нелегални мигранти през Дунав мост при Русе