НОВИНИ

Опасно ветровито в петък

bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 17.02.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

НИМХ е в протест и спря прогнозите до медиите, но не и предупрежденията за опасно време. Код жълто за опасно силни пориви на вятъра е обявен утре в почти цялата страна, с изключение на областите Смолян, Кюстендил, Перник и София.

Облачността вече започна да се разкъсва и да намалява и до края на деня в много райони ще преобладава слънчево време. За пореден ден ще се задържи и по-топло от обичайното за сезона, с максимални температури между 12 и 17 градуса, в София около 12 градуса. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър.

Още през нощта вятърът ще се ориентира от северозапад ще се усили. На много места ще превали, но слабо.

В петък ще остане ветровито, а в сутрешните часове все още ще вали, главно в североизточните райони. През деня облачността бързо ще намалее и през почивните дни ще преобладава слънчево време. Повече облаци, а на отделни места и слаби превалявания, ще има в неделя.

И до края на месеца времето ще е твърде променливо. В повечето дни ще се задържи по-топло от обичайното за това време от годината. Ново застудяване предстои около 27 - 28 февруари, когато се увеличава и вероятността за по-съществени валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александра Фейгин: За съжаление, не бях спокойна, но се представих добре
Александра Фейгин: За съжаление, не бях спокойна, но се представих добре
Щастливата Саша Фейгин зарадва треньорката си на живо по БНТ
Щастливата Саша Фейгин зарадва треньорката си на живо по БНТ