НОВИНИ

Остри реплики между БСП и ГЕРБ заради "Барселонагейт"

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:50, 17.02.2022 (обновена)
Чете се за: 04:30 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Управляващи и опозиция си размениха от парламентарната трибуна остри реплики на тема "Барселонагейт". В изказванията си вложиха и голяма доза ирония.

Според "БСП за България" главният прокурор Иван Гешев остава "глух и сляп" по случая.

"ГЕРБ паднаха от власт, но борисовщината продължава да тегне. Примерът е с къщата в Барселона - тя стана обект на разискване от българския и европейския парламент, но не стана обект на българското държавно обвинение, а от ГЕРБ ги омаловажиха като медийни изрезки. Мис Бикини има къща! Кой купи къща на една манекенка за 10 милиона? Отговорът се крие зад мрежа от фирми и подставени лица. Надяваме се на прокуратурата да не ѝ отнеме 2 години да преведе тези документи от Испания. Какво може да очакваме от българската прокуратура, оглавявана от Гешев - милиони липсват, а разни босове започват да издават бившите си ортаци, но Гешев остава глух и сляп. България има система с корупцията ни казват от ЕС- Гешев е ням. Той си пише есемеси с пиар на Борисов. Истината ще намери своя път, ако трябва да ни отнеме още години", каза Явор Божанков от ПГ на "БСП за България".

От ГЕРБ определиха изказването на социалистите като смешна работа.

"Ще започна с мой цитат: това активно мероприятие се повтаря всяка година - да се пуска по един чужд вестник, да го вкараме в националния си празничен календар, да излиза трупата, която го повтаря, да направите Елена Йончева шеф на тази трупа - господин Божанков може да бъде част от тази трупа" каза Тома Биков от ПГ на ГЕРБ.

Според Биков обвиненията на социалистите служат за отклоняване на вниманието на хората от обедняването у нас.

"Два месеца не знаете какво правите. Изпадате в конфузни ситуации. И сега дойде време за февруари - "Барселонагейт"; април може да подхванете "Хемус"; подслушванията може май месец и така да се занимаваме с всякакви глупости, но не и това, което е пред очите ни - обедняване, некомпетентност на управляващите. И, разбира се, стигаме до старите ченгета - Бойко Рашков и други такива, които да направят активни мероприятия. Така падна комунизма преди. Сега вкарали са някакъв доклад в прокуратурата - хубаво ще се преведе, има снимки от вестник. Както ги дрънкате тези глупости, на другия ден пристигате и казвате - "Дайте да водим диалог!". Ами няма да стане така тази работа! Достатъчно дълго търпим подобни компромати и атаки, но няма да ги търпим. Няма да има политически диалог докато правите глупости. Освен всичко - целия батак, в който вкарахте държавата през последната година - би трябвало да проявите смирение и да разберете. Имате достатъчно вътрешнопартийни проблеми. Вашата мечта да управлявате се сбъдна - имате министри, министър-председател, президент, вземете се в ръце и управлявайте. Ето аз 6 минути говоря и ще стигна 10, а каква беше тази декларация на БСП - 3 минути. Понеже ви е беден речника, се отнасяте нехайно и в атаката си към нас", каза още Биков.

И тъй като има страшно много дни, които според тях трябва да бъдат отбелязани, като започнем от Суджукгейт, ЦУМгейт, 8-те джуджетагейт... Аз ви предлагам да направите нещо друго. Да се опитате да канонизирате светата Главна прокуратура. Един още ден, в който вие ще можете да отдадете нужното на светата Главна прокуратура, която дава чадъра на вашия бос, каза Антоанета Цонева - ПГ на "Демократична България".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щастливата Саша Фейгин зарадва треньорката си на живо по БНТ
Щастливата Саша Фейгин зарадва треньорката си на живо по БНТ
Община Белене с отворено писмо до управляващите за съживяване на проекта за АЕЦ
Община Белене с отворено писмо до управляващите за съживяване на проекта за АЕЦ