НОВИНИ

Опасно ветровито време днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 01.04.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между 9° и 14°, а максималните - между 20° и 25°. Облачността ще е променлива, след обяд в Западна България по-често значителна. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици.

Ще се задържи много ветровито с умерен, в Източна България и северно от планините - силен и поривист южен вятър. Предупреждение за опасно силни пориви от първа и втора степен остава в сила в цялата страна.

Облачността по Черноморието ще е променлива, намаляваща около и след обяд до слънчево време. Ще духа силен югозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще продължи да духа бурен и ураганен югозападен вятър. Облачността ще е променлива, след обяд в масивите от западната половина от страната значителна. На места ще превали краткотраен дъжд, по най-високите върхове - сняг, ще има и гръмотевична дейност. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Облачно и ветровито ще бъде и в събота, на места в Западна и Централна България ще бъде с валежи и гръмотевици, по-интензивни в Югозападна България.

И през следващите дни остава висока вероятността за валежи от дъжд, в планините - от сняг, но със застудяването и в районите до около 600 - 800 метра е възможно да превали сняг. Температурите чувствително ще се понижат, но във вторник отново ще тръгнат нагоре.

Какво време ни очаква през април?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руските сили се прегрупират и подготвят за атака, твърди Столтенберг
Руските сили се прегрупират и подготвят за атака, твърди Столтенберг
1143 са новите случаи на коронавирус за изминалото денонощие
1143 са новите случаи на коронавирус за изминалото денонощие