НОВИНИ

Опасно ветровито време днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 22.05.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между 12° и 19°, а максималните - от 24° до 29°, малко по-високи в крайните югозападни райони от страната. Облачността временно ще се увеличи и на отделни места, сутринта в Северозападна България, а около и след обяд в южните и източните райони ще превали, на места ще има и гръмотевици.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили до умерен, в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и по долината на Струма - временно силен.

Предупреждение от първа степен за пориви до около 80 км/ч е в сила в 12 области от страната.

По Черноморието също ще има временни увеличения на облачността и след обяд на отделни места ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър, след обяд - югоизточен. Максималните температури ще са между 21° и 27°. Температурата на морската вода е от 13° на Шабла до 18° около Бургас. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Валежи ще има и на места в планините, главно в Родопите ще са придружени от гръмотевици. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 19°, на 2000 м - около 11°.

През следващите дни в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност. Повишена вероятност за краткотрайни валежи и гръмотевици има във вторник и в петък. В средата на седмицата температурите бързо ще се повишат и в четвъртък дневните в Западна и Южна България ще достигнат 32 - 34°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ приключи сезона с гръмка победа над Метц
ПСЖ приключи сезона с гръмка победа над Метц
Пръстен от времето на микенската цивилизация беше върнат на Гърция
Пръстен от времето на микенската цивилизация беше върнат на Гърция