НОВИНИ

Опасно ветровито време днес и утре

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 10.03.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Със силен, а на север от планините и в Източна България временно бурен вятър от югозапад ще продължи да прониква по-топъл въздух и максималните температури за пореден ден ще бъдат по-високи от обичайните, между 16° и 22°, в София - около 17°. Ще има и валежи, придружени на места и от гръмотевици, първо в Западна България.

Предупреждение за значителни количества е обявено в областите София, Кюстендил, Благоевград и Видин.

През нощта на много места в страната ще бъде с валежи от дъжд, а в отделни райони и ще прегърми. Ще остане ветровито с временно силен южен вятър и все още необичайно топло с минимални температури утре между 7° и 13° и максимални в по-голямата част от страната все още от 15° до 20°. Ще бъде предимно облачно, на места с валежи, главно в югоизточните райони придружени и от гръмотевици. С умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух и в Северозападна България температурите ще се понижават.

Предупреждение за опасно силни пориви е обявено утре в Дунавската равнина, а през нощта срещу неделя и в Североизточна България.

Ветровито ще бъде времето и в планините, с временно силен западен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от северозапад. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг, но след обяд с понижението на температурите границата между дъжд и сняг ще се понижава.

В неделя вятърът ще отслабне, облачността ще намалее, но температурите съществено ще се понижат. В началото на новата седмица ще бъде слънчево. Минималните температури още малко ще се понижат, но максималните ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изкуствен интелект "дорисува" прочута картина и предизвика спор
Изкуствен интелект "дорисува" прочута картина и предизвика спор
Борислав Георгиев: Надявам се да спечелим повече от един медал на световното
Борислав Георгиев: Надявам се да спечелим повече от един медал на световното