НОВИНИ

Оперативният щаб забрани възобновяването на полети между Варна и Лондон

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 16.04.2020
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Полетът между Варна и Лондон тази сутрин беше отменен по препоръка на Националния оперативен щаб. Решението беше взето след острата реакция на институциите и жителите на морския град. Според тях, самолетната връзка ще доведе до внасянето на зараза от COVID-19 във Варна, където до момента има само 14 заразени, 10 от които вече са здрави. По данни на нискотарифната компания, полетите трябваше да се осъществяват 3 пъти седмично.

С полет от Летище Варна в 10:30 часа тази сутрин трябваше да отпътуват 38 души. Сред тях беше и Салиха Хасан, която се надяваше още днес да бъде в Лондон.

Салиха Хасан: Януари трябваше да летим, обаче вкараха извънредното положение и решихме да изчакаме малко. Вече обаче няма как - работа, всичко остава, не може без пари. Естествено, че се притеснявам, всеки нормален човек се притеснява, но като нямаш друг избор!

Другите пътници обясниха, че се притесняват да пътуват, но им се налага.
Ива Иванова: Няма как - там живеем. От доста време сме тука и трябва да се приберем вече , там работим всъщност.

Цветана Йонова: Къде е безопасно, според вас. Навсякъде е опасно! Аз отивам при сина ми, той има малко бебе на 10 дни, скоро се роди, бях планувала, че ще ходя, отлагах два пъти.

Първи своето недоволство срещу възобновяването на полетите между Варна и Лондон изразиха Областният управител на Варна и шефът на болница "Св. Анна". Ден след това кметът Иван Портних изпрати писмо до Националния оперативен щаб с настояване полетите да бъдат спрени. Решението на Щаба беше обявено на брифинга тази сутрин в Министерския съвет.

Ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски - председател на Националния оперативен щаб: Wizzair ще бъдат уведомени и няма да могат да бъдат осъществени тези полети, поради съвсем разбираеми причини. Няма да се проведат тези полети.

От Летище Варна обясниха, че нямат информация дали и утре полетите ще бъдат отменени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов инспектира строежа на тръбопровода "Балкански поток"
Премиерът Борисов инспектира строежа на тръбопровода "Балкански поток"
Втори ден от карантината в село Паничерево
Втори ден от карантината в село Паничерево