НОВИНИ

Оранжев и жълт код за валежи и поледици

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 10.12.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Днес ще вали дъжд, по-значително в Южна България. През деня в Северозападна България, а след обяд и в източните райони валежите временно ще спрат. В Източна България ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър.

Минималните температури ще са от минус 1° в Северозападна България, където ще има и поледици, до 10° в югоизточните райони; максималните - от 4° в северозападните до 13°-14° в източните райони.

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1200 метра от сняг. В Рило-Родопската област и Централна Стара планина снеговалежите ще са значителни.

Ще духа силен южен вятър, който след обяд ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

През следващите дни ще е по-често облачно, но ще е сравнително топло за периода, особено в Източна България. В петък валежите за кратко ще спрат, но вечерта и през нощта срещу събота отново ще завали дъжд. През почивните дни и в понеделник валежите ще са на много места в страната, предимно от дъжд и отново ще има райони със значителни количества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Канада одобри ваксината на "Пфайзер" и "Байонтек"
И Канада одобри ваксината на "Пфайзер" и "Байонтек"
3328 са новите случаи на заразени с коронавирус
3328 са новите случаи на заразени с коронавирус